„Истината по предаването на Дяконъ Игнатий – Василъ Левски” от Данаил Кацев – Бурски

Една забравена книга, на която решихме да вдъхнем живот.


KacevПървото издание на тази книга е от 1926 г. Още в началото подчертаваме, че тя е написана от родственик на Васил Левски. Незнайно защо, както тази, така и другата книга на Данаил Кацев–Бурски, свързана с Васил Левски – „Дякон Игнатий – Васил Иванов Левски” от 1924 г., са много трудни за намиране. В Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ има само по един екземпляр от тях.

През 1991 г., се прави второ издание, благодарение на средства, събрани от няколко българи.

Именно това е изданието, което ние като екип намерихме и решихме да качим в интернет пространството.

Един от хората, съдействали за преиздаването на книгата през 1991 г.,  е Иван Бубалов. В началните страници той е написал следното:  „Любознателни читателю!

В ръцете си държиш изключително рядката книга с интригуващото заглавие – „Истината по предаването на Дяконъ Игнатий – Василъ Левски” – анкета извършена в Ловеч 1925 година от Данаил Василев Кацев – Бурски“

През 2022 г. ние решихме да помогнем тази книга да стигне до повече хора. Днес се обръщаме към вас:

Любознателни читатели и хора, които се вълнувате от нещата, свързани с личността и делото на Васил Левски!
Ние смятаме, че тази книга заслужава да стигне до вас! Нека всеки сам направи своя прочит. Достигането до истината понякога е като редене на пъзел. Тази книга определено е парче от този пъзел.

Виж книгата тук: Истината по предателството на Васил Левски


Пояснения: Книгата е снимана на ръка с разлистване страница по страница, защото не искахме да рискуваме да я разкъсаме с натиска, при използването на скенер. Нещата, колкото и да се стараехме, не са се получиха перфектно и моля да ни извините!

davВсяка снимка с изключение на началните обхваща две страници от книгата, чийто формат  е 8/11,5 см.(следете оригиналната номерация на страниците в горния край).

Форматът, на който са качени снимките и оформени в един документ е PDF. Файлът позволява да приближавате или отдалечавате текста.

Приятно четене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>