Дядо Добри – светецът от Байлово

Едва ли са много хората, които не са чували или прочели нещо за Дядо Добри. Ако човек потърси в интернет информация за него, ще попадне на много статии. Тук решихме да подходим различно и да поместим материал от чужд сайт. Доказателство, че за добротата няма националност и граници – тя докосва всички!

Статията е със заглавие – „Светецът от Байлово“ – http://kindnessblog.com/2014/02/18/the-saint-of-baylovo

Това е Добри Добрев, той е на 100 години и е ветеран от Втората световна война.

Diado Dobri 2


Diado Dobri 3

Живее на 10-тина километра от столицата на България, София. Всеки ден изминава това разстояние, за да събира пари от минаващите хора.


 

Diado Dobri 4

Но ето и какво е специалното. Дядо Добри не взима парите за себе си, както бихте си помислили – той успява да живее и със 80 евро (100 долара) на месец.


Diado Dobri 5

Всички пари, които той събира с годините, дарява на сираци, които нямат възможност.


 

Diado Dobri 6

Запомнете, той не проси за себе си, а за децата! Въпреки всичко на тази снимка ТОЙ целува ръката на дете…


 

Diado Dobri 7

През всички тези години, в които е живял, материалното е много далеч от душата на този човек. През 2000-та година решил да дари всичките си вещи на църквата. Днес той живее скромно в малката църква в Байлово „Св.св. Кирил и Методий.“

Какъв невероятен и вдъхновяващ човек…!
2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>