За проекта

Kolaj

 

Историята показва, че в трудни времена хората търсят своите герои – личности, които със своите принципи, мисли и дела ги обединяват около себе си. Вдъхват им увереност и вяра в утрешния ден! luv 12

Днес живеем в безвремие! Навсякъде масовата култура ни намира „герои”, но по същество те са по-скоро антигерои. И няма как да е друго, защото ценностите ни са размити и все по-трудно различаваме доброто от лошото.

А героите ги има! Те са някъде там – спасили са нечий живот, върнали са намерени ценности, подали са ръка на нуждаещ се . . . загубили са живота си, помагайки! Но ще чуем за тях само ако някой дежурен редактор прецени, че са интересна новина и че подобна история може да бъде вмъкната в безценното медийно време! И все пак днешните герои ги има! Има ги и са носители на едни ЧИСТИ И СВЯТИ мисли и на морално устойчиви ценности! Те са достойни наследници на най-чистия и все още неопетнен българин Васил Иванов Кунчев – Левски! luv 12

Живи ли са днес мислите и посланията му? Вълнуват ли те новите български поколения? Нашият екип реши да спре да си задава тези и други въпроси и да излезе от това безвремие! Да се опита да развълнува, да покаже, да разкрие! Над главите ни като гилотина тегнат думите на проф. Николай Генчев „Ако Левски беше живял в една по-голяма страна и ако беше разкрит от своите наследници пред света, той щеше да бъде днес толкова популярен, колкото най-големите синове на Европейския XXI век”.

В този сайт ще се опитаме да разкрием Апостола на Свободата пред самите себе си – неговите български наследници, които за съжаление все по-малко знаят за него. Наследници,  повечето от които знаят как е загинал, но малко за това, как е живял!

Сайтът, който създадохме, ще бъде воден от свещеното чувство за дълг към българския род, към земята на българите и нашата История! Ние бихме искали да съхраним написаното от ръката на Апостола, защото като писмо то е подвластно на времето, но като мисли е непреходно и трябва да достигне до всеки, който желае да открие неподправения Левски – не мита, а реалния човек и борец, жив с идеите и примера си!

nova luv 12

9 мнения по „За проекта

 1. Веселин Игнатов

  Уважаеми господин Савов, здравейте!
  Приветствам вашия проект! Впечатлен съм от тона и прецизността. Искам да се включа в работата му. Наскоро завърших изследване на спорни проблеми около Апостола. Тъй като не намирам издател, склонен съм да предоставя материалите за публикуване от вас.
  Моля, ако те ви интересуват, посочете имейл, на който да ги изпратя в прикачен файл.
  Пожелавам здраве, успеваемост, удовлетворение!

 2. Яна Димитрова

  Толкова добре казано. Много съм признателна за вашите усилия, следя развитието на проекта с голям интерес и ви желая спорна работа.

 3. Аri Kremen

  Страхотна идея – поздравления за създателите на сайта !!!
  За ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ , каквото и да се направи и каже е малко …
  Но всяко споменаване на името му е голям жест на почит към делата му !!!

 4. Божидар Янев

  Благодаря, на целият екип, който стои зад сайта!
  Наистина е време да се замислим до каква степен познаваме Апостола. Дали носим неговите завети в сърцата си, дали носим подобни гени в себе си? Горди ли сме с делото на Дякона? Можем ли да сме достойни наследници на Левски?
  Отново искам да Ви благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>